Nieuwe Alpro Urban Walk Gent passeert door Capitole

genturbanwalkcover

Het gloednieuwe wandelconcept Alpro Urban Walk Series houdt halt in Gent. Vanaf vandaag kan je inschrijven voor deze unieke belevingswandeling door de Gentse binnenstad op zondag 22 september 2019. Je pad loopt er niet enkel langs de mooiste straten van de hoofdstad van Oost-Vlaanderen, maar gaat ook dwars door enkele historische gebouwen. Eén daarvan is theater- en evenementenzaal de Capitole, de andere kom je binnenkort te weten…

De eerste afspraak in de Alpro Urban Walk Series was de Urban Walk Brugge afgelopen zondag. Ook in Gent belooft het een unieke beleving te worden. Een parcours van ongeveer 10 kilometer leidt je langs en door bijzondere gebouwen. Naast beroemde Gentse locaties kom je op zondag 22 september ook op verborgen plekjes. Voor elke wandelaar is er bovendien een uitgebreid deelnamepakket met daarin een gezond ontbijt aangeboden door Alpro: een plantaardig alternatief voor yoghurt met granola en fruit plus een koude Alpro-caffè. Aan de finish wordt elke volwassene verwend met een een Gentse Strop (+18) en er is ook de Alpro Urban Walk Gent koffietas & citybag.

De eerste locatie die de organisatie bekend maakt is theater- en evenementenzaal de Capitole. Dit Gentse icoon is een beroemde voormalige art deco-bioscoop uit de jaren 30 waar grote sterren zoals Laurel & Hardy, Jacques Brel en Edith Piaf de revue passeerden. Op 22 september krijgen duizenden wandelaars dus ook de kans om sportief te schitteren in deze iconische zaal.

“Op een sportieve manier je stad (her)ontdekken, dat is het leuke aan deze Urban Walk”, aldus schepen van Sport Sofie Bracke. “Deze actieve wandeling neemt je mij langs talrijke mooie plekjes die op wandelafstand van elkaar liggen en die je van de ene verbazing in de andere laten vallen. Zo kunnen deelnemers o.a. eens op een andere manier kennis maken met het mooie Capitole. Een aanrader!”

GEZOND ETEN EN BEWEGING HAND IN HAND

Voor titelpartner Alpro gaan gezond eten en bewegen hand in hand. “Net zoals Alpro mensen wil laten ontdekken hoe lekker plantaardige producten kunnen zijn, willen we via de Urban Walks mensen laten ontdekken hoe makkelijk het is om te bewegen. Dit partnership past perfect in onze “Make the move” campagne waar we naast voeding, de nadruk leggen op het belang van bewegen voor de gezondheid van onze consumenten”, zegt Stephen Gelders, Country Director van Alpro Belux.

BEWEGING ESSENTIEEL

De Diabetesliga is het goede doel van de Alpro Urban Walk Series. En de link is duidelijk, want beweging is een essentiële pijler in zowel de preventie als de behandeling van diabetes (type 2). “Dat idee willen we samen met onze partner Sanofi promoten, want het is nog veel te weinig gekend bij het brede publiek. Bovendien, om diabetes te voorkomen moet je geen topprestaties leveren. Een matig intensieve vorm van bewegen zoals wandelen, wanneer dit dagelijks voor een halfuurtje wordt beoefend, helpt al enorm in de strijd tegen diabetes en de gevolgen ervan. Elke stap telt echt, letterlijk dan. Wie regelmatig beweegt heeft zijn bloedsuikers beter onder controle, verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, en voelt zich gewoon ook fitter, zowel fysiek als mentaal. Initiatieven zoals de Alpro Urban Walk kunnen enorm bijdragen om de bewustwording rond diabetes te verhogen en op een laagdrempelige manier mensen aan het bewegen te zetten”, zegt Frederik Muylle van de Diabetesliga.

Deel dit bericht