Deelnemers CM Urban Walk Gent mogen op bezoek bij Sporza WK-studio

Golazo
Golazo

Op zondag 4 december vindt de CM Urban Walk in Gent plaats. Niet zomaar een stadswandeling, maar eentje waarbij je letterlijk door gebouwen trekt en de stad op een heel andere manier leert kennen. De deelnemers mogen zich onder andere verheugen op een behind the scenes-bezoek aan de studio die Sporza in de Arteveldestad bouwt ter gelegenheid van het WK voetbal in Qatar. Online inschrijven voor de CM Urban Walk Gent kan vanaf nu!

“Als het voor de loopwedstrijden te koud wordt, kunnen we – warm ingeduffeld – wel nog genieten van een stevige herfstwandeling”, zegt schepen van Sport Sofie Bracke. “De Urban Walk brengt je ook dit jaar weer langs verborgen parels in onze stad. Je wandelt zelfs door ons prachtig gerenoveerde Wintercircus, op dat moment omgetoverd tot WK-studio van Sporza.”

Het Wintercircus heeft een verleden als indoor hippodroom, circus en evenementenhal en zal in de toekomst gebruikt worden als multifunctionele ruimte voor technologiebedrijven, maar ook voor cultuur, horeca en andere activiteiten.

Start en finish van de 10 km lange CM Urban Walk Gent liggen op de Bijlokesite. De andere locaties – naast de Sporza WK-studio in het Wintercircus – worden later onthuld. Naast unieke en exclusieve locaties mogen de deelnemers op 4 december ook letterlijk proeven van de stad. Onderweg kunnen de wandelaars genieten van een lekkere portie Arla Skyr en daarnaast trakteert de organisatie de deelnemers ook nog op enkele Gentse streekproducten. Snel inschrijven is de boodschap, want er kunnen slechts 4000 wandelaars deelnemen.

Het wordt op 4 december de tweede editie van de CM Urban Walk Gent. In 2019 vond een eerste editie plaats en die was met 4000 deelnemers helemaal volzet. Gent is de laatste CM Urban Walk van 2022. Op zondag 6 november kan er ook nog gewandeld worden in Diest. Eerder dit jaar vonden er manches plaats in Hasselt (22 mei), Antwerpen (19 juni) en Kortrijk (18 september).

Samen met CM

CM is de hoofdpartner voor de Urban Walks. “Via de CM Urban Walks kunnen deelnemers vertrouwde steden op een sportieve, maar toegankelijke manier ontdekken. Met de wandeling in Gent hopen we heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen”, zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM Gezondheidsfonds.

Deel dit bericht