Locaties

Wintercircus

De eerste locatie is er alvast eentje van formaat: het gerenoveerde Wintercircus! Je kan er exclusief een kijkje nemen in de Sporza studio. In november en december is de VRT er gevestigd voor de verslaggeving van het WK voetbal in Qatar.

Kunsthal Gent

In het weekend een tentoonstellingsruimte, op weekdagen een werkplek voor kunstenaars en artistieke organisaties. Je wandelt in Kunsthal Gent o.a. door de ‘Endless Exhibition’, waar curatoren en kunstenaars tentoonstellingen zonder einddatum toevoegen.

Zwembad Van Eyck

Het mooiste zwembad van België kon natuurlijk niet ontbreken op het lijstje! Wie waagt zich op 4 december aan een plons in het Art déco zwembad Van Eyck?

NT Gent

Backstage in de stadsschouwburg! NTGent gooit voor de CM Urban Walk Gent de coulissen open. Kijk je ogen uit in dit negentiende-eeuwse gebouw, in neo-renaissancestijl met rode loper en pluchen zetels.

Minardschouwburg

Het Gentse volkstheater bij uitstek?

Dat is de Minardschouwburg! Een beschermd monument op je parcours.

Sint-Pietersabdij

Geen Urban Walk zonder een stukje geschiedenis. Wandel door de Sint-Pietersabdij, gesticht in de 7de eeuw en uitgegroeid tot een heus abdijdorp met hoeven, tuinen en landerijen in de 14de en 15de eeuw. Vooral bekend om zijn prachtige tuin, maar op 4 december mag je ook een kijkje nemen in de crypte.

KANTL

Een locatie voor de taalvirtuozen onder ons: de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren. KANTL in het kort. Hun doel? De studie, beoefening en bloei van de Nederlandse taal en letteren. Ontdek het prachtige Academiegebouw in rococo- en classicistische stijl.

De Vooruit

Een indrukwekkend historisch gebouw in hartje Gent dat onderdak biedt aan kunstencentrum VIERNULVIER. De geschiedenis van het gebouw heeft een politiek kantje… De route leidt je via de vernieuwde hoofdingang door de indrukwekkende concertzaal.

Stadhuis

Een schizofreen gebouw dat bestaat uit twee delen, de gevel aan de kant van de Hoogpoort in laatgotische stijl contrasteert fel met de renaissancestijl van de gevel aan de Botermarkt. Binnen wandel je door de pacificatiezaal, waar de schepenen recht spraken en dat is nog te zien in de vloer. De witte en zwarte stenen in labyrintvorm symboliseren de zoektocht naar rechtvaardigheid en levensgeluk.

Geeraerd de Duivelsteen

Deze stadsburcht uit de 13e eeuw is één van de oudste gebouwen van Gent. De burcht dankt haar naam aan bouwheer Gerard Vilain, in de volksmond Geeraard de Duivel.

Sphinx Cinema

Het gebouw van Sphinx dateert van 1912. In de beginjaren was er een grote feestzaal waar de filmvertoningen plaats vonden. Het pand werd in de loop der jaren herhaaldelijk verbouwd en heringericht, maar werd onafgebroken uitgebaat als cinema.