Locaties

Opera Gent

De Opera Gent opent zijn deuren exclusief voor jullie! Bewonder de karaktervolle theaterzaal en wandel verder door de prachtige Lullyzaal, het orgelpunt van de pronksalons.

Zwembad Van Eyck

Zwembad Van Eyck is het oudste overdekte zwembad van België én tegelijkertijd het jongste: in 2001 werd het grondig gerestaureerd, zodat de prachtige art-deco-inrichting vandaag mooier is dan ooit.

STAM Museum

Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat sinds oktober 2010 op de Bijlokesite het verhaal van Gent brengt en je (nog) warm(er) maakt voor de stad. Je ontdekt er de vele lagen van Gent, een hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis.

Quatre Mains

Quatre Mains is zoveel meer dan een pianowinkel. Ze hebben er 2 showrooms met gerenommeerde merken zoals Yamaha, Sauter, Seiler en Grotrian-Steinweg. Een leuke locatie voor muziekliefhebbers!

Augustijnenklooster

Het Augustijnenklooster in Gent werd op 24 november 1296 gesticht toen de augustijnen zich met de zegen van de bisschop van Doornik ook in Gent vestigden.

Bijlokesite

In de 13e eeuw werd het Mariahospitaal van het centrum van de stad overgebracht naar de Bijlokemeersen. Later werd naast het Bijlokehospitaal ook een abdij voor cisterciënzerinnen opgericht. Aan deze lange geschiedenis van ziekenzorg op de Bijlokesite kwam een einde in 1982. Sindsdien veranderde de site in een campus voor cultuur, kunst en onderwijs, waarbij de architectuur en de samenhang van de site centraal staan.

The Ray Gent

Een verborgen parel in het hart van Gent, gelegen naast de eeuwenoude Sint-Niklaaskerk. 

Kunsthal

Tussen de dertiende-eeuwse muren van het voormalig Caermersklooster in het hartje van het Patershol, vind je Kunsthal Gent. Kunsthal Gent is een internationaal ontwikkelings- en presentatieplatform voor hedendaagse kunst in Gent.