Ambiance in ‘t Kuipke tijdens Alpro Urban Walk Gent

kuipkegenturban

De deelnemers van de Alpro Urban Walk Gent genoten zondag van een gemoedelijke wandeling door Gent. Ze konden proeven van een Gents Neuzeke of een toastje met verse confituur. En in ‘t Kuipke dansten de mensen de polonaise op de muziek van DJ Mario.

Niets dan blije gezichten op de Alpro Urban Walk Gent. De deelnemers kregen een wandeltocht voorgeschoteld van 11,5 km langs 18 Gentse toplocaties. De wandelaars passeerden langs het Hof van Beroep, NTGent en het Kunstencentrum Vooruit, maar ook via de Capitole. Mensen die al verschillende jaren in Gent wonen, lieten duidelijk opmerken dat ze Gent nog niet op zo’n manier hadden gezien.

Het goede doel van dit event was de Diabetes Liga. Bij de inschrijving kon iedere deelnemer 5 euro extra storten om de Diabetes Liga te steunen. Voor hun inschrijving kregen de wandelaars onderweg ook een zeer uitgebreid deelnamepakket. Zo mochten ze bijvoorbeeld proeven van een stukje Ganda Ham in het Groot Vleeshuis, aangeboden door Ganda Ham zelf. Ook een Gents Neuzeke vlak na het Sint-Baafshuis, een toastje met confituur aangeboden door Callas Confiture in de Floraliënhal en een gezond ontbijt aangeboden door Alpro in Nieuwen Bosch Humaniora stonden op het menu. Aan het einde van de wandeltocht kregen de deelnemers ook nog een koffietas en totebag mee naar huis. Door het aangename weer vertrokken de wandelaars vaak iets vroeger om tussendoor ook nog een terrasje te doen.

De grootste trekpleister was echter ‘t Kuipke. Hier mochten de deelnemers over de piste wandelen en werden ze aangemoedigd door Denis Herman. Hij is de vaste omroeper tijdens de 6-daagse. Ook DJ Mario was aanwezig. Door zijn muzikale sessie liepen de mensen al snel in een polonaise.

Het trouwe publiek kan zich na de Alpro Urban Walk Gent opmaken voor de Alpro Urban Walk Antwerpen op 13 oktober. In Gent konden de wandelaars genieten van de Gentse Neuzekes. In Antwerpen zullen ze genieten van de Antwerpse Handjes.

Deel dit bericht