Alpro Urban Walk Gent laat duizenden wandelaars proeven van Gent

gent1809

Nu zondag 22 september (her)ontdekken duizenden wandelaars de historische binnenstad van Gent tijdens de eerste editie van de Alpro Urban Walk Gent. Het 11,5 km lange parcours loodst de deelnemers langs 18 unieke locaties. Onderweg kunnen de wandelaars ook letterlijk proeven van de stad. Inschrijven is nog mogelijk.

De Bijlokesite is het begin- en eindpunt van de Urban Walk Gent, daarna volgt een ontdekkingstocht door de stad met maar liefst 18 unieke locaties. In het Kunstencentrum Vooruit gaat het parcours dwars door de Theaterzaal, in het Design Museum Gent wandelen de deelnemers een stukje door het museum en in NTGent over het podium. Ook de passage door het Kuipke, waar elk jaar in november de beroemde wielerzesdaagse van Gent gereden wordt, belooft heel bijzonder te worden. De deelnemers wandelen er over de piste en zullen daarbij aangemoedigd worden door Denis Herman, de vaste speaker van de zesdaagse. DJ Mario zorgt voor de muzikale noot in het Kuipke.

De Alpo Urban Walk Gent is niet alleen wandelen, het is ook (letterlijk!) proeven van de stad. Title partner Alpro biedt alle deelnemers onderweg een gezond ontbijt aan in Nieuwen Bosch Humaniora. In het Groot Vleeshuis worden de wandelaars getrakteerd op een stukje Ganda Ham. Staan onderweg ook op het menu: een Cuberdon en een proevertje van Callas Confituur. Aan de finish krijgt iedereen (18+) een fris getapte Gentse Strop.

Op de diverse bevoorradingsposten onderweg zullen geen wegwerpbekertjes te vinden zijn. Deelnemers kunnen aan het Alexianenplein, in Nieuwen Bosch Humaniora en in de Floraliënhal hun eigen drinkbus vullen met water. Wandelaars die geen drinkbus of herbruikbare beker bij hebben, kunnen ter plaatse een opvouwbare beker kopen.

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 21 september middernacht. Ter plaatse inschrijven op zondag is ook mogelijk. Deelnemers kunnen er bij hun inschrijving voor kiezen om 5 euro extra te storten ten voordele van de Diabetes Liga. Er worden zondag ruim 3000 wandelaars verwacht aan de start van de Alpro Urban Walk Gent, het tweede event van de Urban Walk Series. Op 2 juni mocht Brugge de spits afbijten, op zondag 13 oktober is er de Alpro Urban Walk Antwerpen.

Sofie Bracke, de Gentse schepen van Sport, is alvast laaiend enthousiast over de Alpro Urban Walk Gent. “Op een sportieve manier je stad (her)ontdekken, dat is het leuke aan deze Urban Walk. Deze actieve wandeling neemt je me langs talrijke mooie plekjes die op wandelafstand van elkaar liggen en die je van de ene verbazing in de andere laten vallen. Zo kunnen deelnemers onder andere eens op een andere manier kennis maken met het mooie Capitole, NTGent of ‘t Kuipke. Een aanrader!”

Deel dit bericht